Σελίδες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Διακοπές στον Άγιο Ανδρέα του Μαραθώνα για τα παιδιά του "Υφαδιού"


Για 16η συνεχή χρονιά, τα παιδιά από το ΥΦΑΔΙ έζησαν αξέχαστες στιγμές και χάρηκαν για ένα δεκαήμερο τη θάλασσα, στον καταπράσινο κατασκηνωτικό χώρο του δήμου Μαραθώνα, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής.
Το πρόγραμμα που ακολούθησαν ήταν ποικίλο, αφού περιελάμβανε κολύμπι, παιχνίδια στη

θάλασσα, αθλητικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού 
και κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Μέσα απ’ όλα αυτά, τα δικά μας παιδιά συνάντησαν παλιούς και γνώρισαν καινούριους φίλους και, φυσικά, ανέδειξαν τα ταλέντα τους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης, το ΥΦΑΔΙ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τη ζωντάνια των παιδιών του, τα όμορφα τραγούδια και τις ομαδικές κραυγές, που έδιναν καθημερινά μια ξεχωριστή νότα και ξεσήκωναν όλη την κατασκήνωση.
Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσχέρειες, το πρόγραμμα λειτουργίας και σίτισης ήταν πολύ προσεγμένο και όλο το προσωπικό έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.
Στην κατασκήνωση συμμετείχαν 15 φορείς από την κεντρική και νότια Ελλάδα με 320 παιδιά και αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το ΥΦΑΔΙ ήταν ο μόνος φορέας, που, οικονομικά, στηρίζεται αποκλειστικά  από τις προσπάθειες του συλλόγου και την αγάπη των κατοίκων της Νάουσας, που ανταποκρίνονται σε κάθε του κάλεσμά του (εκθέσεις, εκδηλώσεις κ.λ.π.).
Τους κατασκηνωτές συνόδεψαν η εθελόντρια – πρόεδρος Ευγενία Ζάλιου , οι εκπαιδευτικοί Χριστίνα Ανδρέου, Αγνή Αναστασοπούλου, Ρένα Γκιούρκα, Εμμανουέλα Μιχαήλοβα και ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τον κόσμο των ΑμεΑ και συνειδητοποίησαν τις δυνατότητες που έχουν και τα έντονα συναισθήματά τους, που τα εκδηλώνουν με τον πιο όμορφο τρόπο.
Όλοι τους έφυγαν με όμορφες αναμνήσεις από την κατασκήνωση, που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη και οικονομική στήριξη του συλλόγου ΥΦΑΔΙ σε συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.


http://eleytheriadhs.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου