Σελίδες

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βέροια





Το πρωί της Τρίτης έγινε στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Βέροιας (ΚΕ.Π.Α) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρίες, για τη μακρόχρονη καθυστέρηση παροχής των προνοιακών επιδομάτων και την επίλυση άλλων βασικών αιτημάτων, που αφορο
ύν τα ΑμεΑ. Από τον νομό μας συμμετείχαν μόνο οι 5 από τους 10 φορείς ΑμεΑ. Τα παιδιά από το "Υφάδι", για άλλη μια φορά, έδωσαν βροντερό παρόν δηλώνοντας ότι "η ζωή μάς ανήκει". Η πρόεδρος κ. Ευγενία Ζάλιου αναφέρθηκε στα
προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής των επιδομάτων, που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν, πλέον, το φάσμα της πείνας.

Στο ψήφισμα, που επιδόθηκε στη διεύθυνση του Κ.Ε.Π.Α., τονίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε κάθε αρμόδιο φορέα και σε κάθε αρμόδιο παράγοντα ότι τα άτομα με αναπηρία μάχονται για την αξιοπρέπειά τους. Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία".

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νάουσας "Υφάδι", σύλλογος νεφροπαθών Ημαθίας, σύλλογος καρκινοπαθών Ημαθίας, το δ.σ. των "Παιδιών της Άνοιξης" και η διεύθυνση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου